Startex Grupa najavila tužbu protiv CKB zbog objavljenog spiska dužnika

1 komentar

Stratex Grupa najavila je tužbu protiv CKB banke i naložila gašenje svih računa u toj finansijskoj kompaniji, što će uraditi i dio zaposlenih, njih 160 koji su svoju platu primali preko te banke, zbog, kako su saopštili, objavljivanja imena predsjednika Grupe Neila Emilfarba, kao jednog od dužnika u dnevnim novinama i Službenom listu Crne Gore.“Šokirani smo ovakvom drskošću i neprofesionalizmom CKB banke. Istina je da je gospodin Emilfarb od 2008. do 2009. godine imao debitnu karticu CKB banke koju je prestao da koristi u avgustu 2009. godine i po kojoj nije imao apsolutno nikakvih dugova, niti je bilo kada, bilo kako obaviješten da ima bilo kakvog posla tim povodom sa CKB bankom”, saopsnn su iz stratex grupe. Kako su dodali, juče su obaviješteni da je od 2009.

CKB banka sama obračunavala navodne troškove održavanja debitne kartice koja je istekla, pa zatim kamate na te troškove, pa zatezne kamate na kamate i došla do iznosa od 574 eura, da bi to i objavila. Stratex Grupa i Emilfarb kod CKB banke imaju otvorene račune za svojih 28 kompanija koje su u 2014. gocuni ostvarile promet preko CKB banke od oko 44,49 miliona eura. “Više puta smo se sreli sa rukovodstvom OTP banke, mađarske Vlade, i same CKB banke i nikada nijesmo bili obaviješteni o bilo kakvim dugovanjima”, navode iz Stratex-a.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Dobro je, jer samo ovako bogati klijenti mogu nauciti banke sta znaci postovanje struke i klijenata.
    Ali jeste prosto zanimljiv strukovni idiotluk obracunavati na debitnu karticu zatezne kamate, jer se u rezimu fomlanog obnavljanje kartice jer su banke lijene i dokone da stvarno potvrde sta je klijentov interes (neovisno od clanova ugovora koje su strukturirali pravnici i advokati nezainteresovani za klijente) ali su zato itekako spremne da obracunaju zatezne kamate i da ih kumuliraju iz godine u godinu, i to tamo gdje nema nikakve stvarne klijentove transakcije u pozadini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *