Srbija od Egzita zaradila 100 miliona eura

Dodajte komentar

Srpska ekonomija je do sada od muzičkog festivala “Exit” inkasirala više od 100 miliona eura, a u narednoj deceniji generisaće još najmanje toliko.

Ujedno, godišnja zarada srpske turističke privrede od muzičkog festivala u Novom Sadu procijenjena je između 10 i 15 miliona eura, a ovi podaci se poklapaju i sa procjenama Vlade Srbije, navodi se u izvještaju nezavisne konsultantske kuće Booz Allen Hamilton.

Najnovije informacije kažu da je interes i za ovogodišnji festival izuzetno veliki, a očekuje se dolazak gostiju iz više od 60 država sa svih meridijana. Novosadski hotelijeri već trljaju ruke jer su za vrijeme Exita cijene u hotelima dvostruko skuplje, zadovoljni su i brojni vlasnici privatnih stanova, jer svoje nekretnine izdaju strancima i zarađuju dodatni novac za ljetovanje ili neke druge potrebe.

Exit je u proteklih pola godine predstavio Novi Sad i cijelu Srbiju kroz turističke sajmove i druge manifestacije u najvećim evropskim gradovima kao što su Berlin, Beč, Milano, Istanbul, Barselona, Prag, Budimpešta, Bukurešt, Kijev, Frankfurt, Pariz, Varšava, Bratislava, London i Moskva, kao i u svim zemljama regiona.

Kapije Petrovaradinske tvrđave otvoriće se 9. jula, kada će posjetioci iz cijelog svijeta proslaviti 15. rođendan Exita, sve do svjetski čuvenog zatvaranja Dance Arene u jutarnjim časovima, tada već 13. jula.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *