Arapi dovode i “Sheraton” u Podgoricu

Dodajte komentar

Podgorica će naredne godine, osim Hiltona, dobiti još jedan hotel svjetske reputacije –  Sheraton.

Abu Dhabi Financial Group (ADFG), vlasnik Atlas Capital centra, uspješno je okončala pregovore sa svjetski poznatim hotelskim lancem.

U  Atlas centru otvoriće hotel u čiju će gradnju uložili 11 miliona američkih dolara, saznaju „Vijesti“.

U centru Podgorice,  na temeljima kultnog hotela „Crna Gora“,  gradi se hotel Hilton, čiji se završetak gradnje očekuje takođe sredinom sljedeće  godine.

ADFG je, nakon što je u potpunosti preuzela vlasništvo nad velelepnim poslovno-stabenim kompleksom, u februaru otvorila Hard Rock Cafe, prvi u regionu, u šta je uloženo oko 2,5 miliona eura.

Upravo u kuli koja se nalazi iznad Hard Rocka, naredne godine biće otvoren hotel Sheraton sa više od 120 soba i ostalim sadržajima svojstvenim za hotelski objekat kategorije 5+ zvjezdica.

Radovi su, prema informacijama „Vijesti“ već počeli, dok se intenziviranje očekuje na jesen.

„Vijesti“ su ranije pisale o planovima ADFG-a za Atlas Capital Centar, gdje se nalazi i njihova centrala za investicije u ovom dijelu Evrope.

Grupa je ranije obezbijedila više od 14 miliona eura za ulaganje u Hard Rock Cafe i hotel. Investiciju će sprovesti Qannas Investments, kompanija registrovana na Kajmanskim ostrvima, a iza koje stoji Abu Dhabi Capital Management (ADCM).

U ranijem saopštenju Qannasa, piše da je Atlas Capital jedan od najvećih kombinovanih projekata u istočnoj Evropi i da će hotel koji otvaraju biti drugi po veličini u gradu.

Iz Qannasa su poručili da je Crna Gora jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija za ulaganje, gdje je ranije, preko povezane firme, kupila dva placa u Crnoj Gori – jedan na Svetom Stefanu, a drugi u zaleđu plaže Lučice u Petrovcu.

Arapski investitori su u saradnji sa Atlas grupom biznismena Duška Kneževića 2008. godine počeli gradnju Atlas Capital centra, ali su prošlog ljeta raskinuli saradnju i postali potpuni vlasnici tog objekta.

Kneževićeva grupa ostala je bez 23 odsto udjela u ACC-u, jer kako tvrde njegovi doskorašnji partneri iz UAE, nije poštovala rokove izgradnje. Strani partneri  žalili su se i da je Kneževićeva kompanija bez njihovog znanja neadekvatno potrošila više miliona eura predviđenih za dovršetak projekta. Iz Atlasa su to negirali.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *