Dunav osiguranju odobreno da preuzme Takovo osiguranje

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila da Dunav osiguranju da preuzme portfelj neživotnog osiguranja Takovo osiguranja iz Kragujevca koje je u likvidaciji, prenosi Seebiz.

Procijenjeno je da će tom koncentracijom Dunav osiguranje imati udio od 30 do 40 odsto na tržištu osiguranja u Srbiji, i to samo pod uslovom da zadrži sve dosadašnje osiguranike Takovo osiguranja, tako da ne postoji opasnost od narušavanja konkurencije.

U rješenju Komisije, objavljenom na njenom sajtu kzk.gov.rs, navodi se da će prezimanjem portfelja neživotnog osiguranja Takovo osiguranja biti zaštićeni osiguranici te kompanije, kojoj je Narodna banka Srbije (NBS) krajem jula 2014. godine oduzela dozvolu za rad.

Agencije za osiguranje depozita, kao likvidacioni upravnik, objavila je u avgustu poziv za preuzimanje portfelja osiguranja Takovo osiguranja, na koji se javila samo kompanija Dunav osiguranje.

NBS je odobrila prenos osiguranja Takovo osiguranja u Dunav osiguranje.

Check Also

Skupština akcionara CGES krajem juna o raspodjeli dobiti

Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), na kojoj će biti razmatrana odluka o raspodjeli prošlogodišnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *