Pejoviću još pola godine za uplatu novca za KAP?

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma Podgorica KAP Veselin Perišić predložiće u utorak članovima Odbora povjerilaca da se kompaniji Uniprom ponovo odloži rok za uplatu preostala 24 miliona eura za kupovinu podgoričke fabrike.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, Perišić će od Odbora, u kojem su predstavnici države i Elektroprivrede, zatražiti da se sa kompanijom Veselina Pejovića potpiše novi aneks ugovora kojim bi rok za uplatu bio produžen za više od šest mjeseci.

Glavni razlog zbog kojeg će Perišić treći put zatražiti odlaganje uplate preostala 24 miliona je to što još nijesu okončani brojni sudski sporovi koje je protiv KAP-a poveo bivši vlasnik CEAC i njemu bliske kompanije En plus Grupa i ruska VT banka.

Perišić je juče kazao Dnevnim novinama da je Uniprom dostavio dopis Privrednom sudu u kojem je ponovljeno da će novac uplatiti kada budu ispunjeni svi prethodno dogovoreni uslovi. Sa dopisom će, kako je rekao, u utorak upoznati članove Odbora povjerilaca, ali nije želio da govori o roku za odlaganje uplate novca koji će predložiti, navodeći da još nije definisan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *