Franak najveći problem napravio u Hrvatskoj

Dodajte komentar

Hrvatska ima najveći problem sa vraćanjem kredita u švajcarskim francima, jer Poljaci imaju samo dva, a Hrvatska 17 odsto nevraćenih zajmova u “švajcarcima”, kazao ministar finansija Hrvatske Boris Lalovac.

On je u Briselu razgovarao je sa svojim kolegama iz drugih država Evropske unije, čiji građani imaju probleme s rastućim ratama kredita u francima.

Otkriva da je o tome razgovarao samo neformalno i da nije čuo razmišljanja drugih ministara o privremenom rješenju koje je za taj problem smislila hrvatska Vlada.

– Na neformalnom sastanku nečlanica eurozone razgovarali smo i o tome kako su pojedine zemlje rješavale te probleme. Ja sam upoznao kolege kako je Hrvatska to riješila – rekao je ministar Lalovac nakon sastanka Ecofina, Vijeća ministara finansija i ekonomije u Briselu, na kojem ova tema nije bila ni na dnevnom redu.

Ecofin je raspravljao o formiranju Evropskog fonda za strateške investicije (EFSI) i o suzbijanju poreskih prevara.

Hrvatska zapravo ima najveći problem nevraćanja kredita u švajcarskim francima, jer Poljaci imaju samo dva odsto, a Hrvatska 17 posto nevraćenih kredita u “švajcarcima”, dodao je Lalovac.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *