Mamula u zakup Oraskomu, praviće se luksuzni hotel

Dodajte komentar

Budući zakupac je obećao da će očuvati prirodno i istorijsko okruženje, ali će se ono kombinovati s modernim hotelskim sadržajima, ugostiteljskim objektima, sportskim i zabavnim sadržajima kojima će se udovoljiti zahtjevima različite klijentele ali je predviđeno da projekat bude pozicioniran kao luksuzni hotel s 4 + ili 5 zvjezdica. Naziv hotela će biti Mamula Ostrvo Hotel & Spa i biće otvoren 4 do 5 mjeseci kad započne s radom.

Vlada Crne Gore i kompanija Oraskom usaglasili su Predlog ugovora o dugoročnom zakupu Ostrava Lastavica sa tvrđavom “Mamula”. O predlogu bi nakon praznika trebalo da se izjasne Savjet za privatizaciju i Vlada Crne Gore.Oraskom je ponudio izgradnju luksuznog hotela, ali sa očuvanjem kulturnog naslijeđa.

Takav razvoj događaja, najavljen je i prije početka godine kada je Vlada na posljednjoj sjednici usvojila izvještaj o prioritenim projektima u oblasti turizma.

“Pegovarački timovi Vlade Crne Gore i kompanije Oraskom Development Holding AG su nakon više sastanaka usaglasili Nacrt Ugovora o dugoročnom zakupu. U toku je postupak potvrđivanja dogovorenog Nacrta Ugovora od strane obiju strana, kao i priprema sjednice Tenderske komisije, a potom i Savjeta i Vlade. Planirano je usvajanje Predloga ugovora do kraja decembra 2014. godine, navedeno je u Izvještaju.

Oraskom, koji gradi turistički kompleks i na Luštici, prema medijskim natpisima, ponudio je da Mamulu zakupi na 49 godina po cijeni od 1,5 eura po metru kvadratnom, a da morski ekvatorij ostrva zakupi po cijeni od 90 centi za metar kvadratni. To je, kako navode, upola više nego što je Vlada odredila kao minimum na tenderu za zakup ostrva.

Podsjetimo, Tenderska komisija za valorizaciju turističkih lokaliteta, 6. decembra 2013.godine, objavila je javni pozivi za učešće na međunarodnom javnom tenderu za davanje u dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom „Mamula“.

Vizija Oraskoma je da se obnovi tvrđava “Mamula” očuvanjem kulturnog nasljeđa i promovisanjem istorijskog karaktera ostrva i na taj način stvori vodeća destinacija za Bokokotorski zaliv kao jedini Ostrvo/Spa/Leisure Hotel u Crnoj Gori. Pozicioniranjem će se očuvati prirodno i istorijsko okruženje, ali će se ono kombinovati s modernim hotelskim sadržajima, ugostiteljskim objektima, sportskim i zabavnim sadržajima kojima će se udovoljiti zahtjevima različite klijentele ali je predviđeno da projekat bude pozicioniran kao luksuzni hotel s 4 + ili 5 zvjezdica. Naziv hotela će biti Mamula Ostrvo Hotel & Spa i biće otvoren 4 do 5 mjeseci kad započne s radom.

Programom projekta trenutno je predviđeno: 23 hotelske sobe, 4 ugostiteljska objekta, istorijski zaštićeni prostor (spomen soba), recepcija, 1 Spa, 1 mini market/prodavnica, 1 pristanište, 2 glavna bazena/2 mala bazena (s recikliranom vodom), klub za vodene sportove i ostali prateći sadržaji.

portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *