Intesa Sanpaolo razmatra mogućnost novih akvizicija

Dodajte komentar

Italijanski bankarski div Intesa Sanpaolo planira osnažiti poslovanje u segmentu privatnog bankarstva, upravljanja imovinom i u poslovima osiguranja, što bi, po riječima njenog čelnika Carla Messine, moglo uključivati i nove akvizicije.

Kako je Messina izjavio u četvrtak u razgovoru za italijanski dnevnik Corriere della Sera, Intesa je zainteresovana za rast poslovanja u zemljama kao što su Britanija, Sjedinjene Države i Švajcarska, a takođe i u Aziji.

Upitan da komentariše ovonedjeljnu izjavu dobro upućenog izvora da bi ta italijanska banka mogla biti zainteresovana za preuzimanje ogranka Royal Bank of Scotlanda (RBS) za upravljanje bogatstvom, Messina je odgovorio kako je riječ o vrlo zanimljivoj imovini, ali da je RBS nije sklon prodati.
“Mi pak nismo spremni platiti koju god cijenu oni tražili”, kazao je Messina u razgovoru za italijanski dnevnik.
Ujedno je isključio mogućnost kupovine drugih banaka pa i ogranaka u Italiji, uz napomenu da bi Intesa mogla biti zainteresovana za prekogranične transakcije, poput kupovine udjela u Commerzbanku čiju bi prodaju mogla razmatrati njemačka vlada nakon što dovrši restrukturiranje tog značajnog zajmodavca u 2016. godini
TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *