U toku javni poziv za zakup Solane

Dodajte komentar

Nakon što je propao i 11. oglas za prodaju cjelokupne imovine ulcinjske solane “Bajo Sekulić”, raspisan je javni poziv o poslovno- tehničkoj saradnji, saopštio je za stečajni upravnik Ognjen Jovović.

“Raspisao sam 18. oktobra javni poziv za zakup odnosno poslovno tehničku saradnju. Dok se ne sprovede kompletan taj postupak neću objavljivati novi oglas o prodaji. Pokušavamo da nađemo zainteresovanu stranu za zakup, ima interesovanja, nekih telefonskih poziva, ali još ništa zvanično”, kazao je Jovović za Radio Antena M.

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović akcentuje da se moraju poštovati skupštinski zaključci.

“Postoje skupštinski zaključci usvojeni na prijedlog Odbora za ekonomiju, nakon kontrolnog saslušanja stečajnog upravnika, predstavnika Elektroprivrede i Ministartva ekonomije, u kojima se jasno navode obaveze koje moraju da ispune EPCG i stečajni upravnik i Vlada vezano za pokretanje procesa proizvodnje u solani, jer je jedna sezona već izgubljena, što je uslov svih uslova da bi se bilo kakva priča pa i ova o poslovno tehničkoj saradnji mogla sprovoditi. U tom pravcu smo imali prepisku i dobili smo samo međusobno optuživanje EPCG i stečajnog upravnika. Naravno u Skupštini će se svakako voditi rasprava o realizaciji zaključaka i to će biti prava prilika da se, nadam se u kratkom roku, pitanjem Solane pozabavimo sa nivoa Skupštine a naročito tim ko opstruira skupštinske zaključke”, rekao je Damjanović za Radio Antena M.

Predsjednik Sindikata Solane Marko Miranović kaže da je raspisivanje javnog poziva o poslovno tehničkoj saradnji pozitivna stvar.

“Nadamo se da nije jedini razlog poslovno tehničke saradnje dolazak zime i korišćenje neprerađene soli, od tri i po do četiri hiljade tona. Veiki broj radnika me zvao upravo, jer su čuli da se ta so daje u zakup i da će se prodati na tržištu. Radnici smatraju da to nije realno ni pošteno, jer smo so mi proizveli i želimo da budemo plaćeni za ono što smo pošteno odradili”, istakao je Miranović.

Na 11. oglasu za prodaju cijena imovine Solane bila je 179 miliona eura.

“Bilo bi interesantno vidjeti troškove tih 11 postupaka i ko je imao koristi od njih”, kazao je Damjanović, komentarišući dosadašnje tendere za prodaju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *