Blue Coach odabrao najbolje kompanije za rad

Dodajte komentar

Najbolje velike kompanije za rad u Crnoj Gori su Crnogorski Telekom i Montenegro Stars Hotel Group, pokazalo je istraživanje konsultantska firme Blue Coach u kome je učestvovalo 777 zaposlenih iz 25 kompanija.

Drugo mjesto u kategoriji velikih kompanija osvojila je nikšićka Trebjese dok se Okov našao na trećem mjestu. Specijalne nagrade u ovoj kategoriji dobili su Okov, Crnogorski Telekom i Trebjesa.

“Kompanija Sava Montenegro je ove godine, pored prvog mjesta u kategoriji srednjih kompanija, osvojila i sve četiri specijalne nagrade”, saopšteno je iz Blue Coach-a.

Priznanje za drugo mjesto dobila je kompanija Škorpion, dok je treća u kategoriji srednjih kompanija Bar Kod Shop.

U kategoriji malih kompanija ove godine je kompanija Fleka osvojila prvo mjesto i jednu specijalnu nagradu.

Drugo mjesto u istoj kategoriji zauzele su dvije kompanije i to Congress Travel i Grand Travel koje su se takođe dokazale primivši i specijalna priznanja.

Kao treća u kategoriji malih kompanija nagradu je dobila Podravka.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kompanija Blue Coach je ove godine prvi put sprovela i istraživanje “Najatraktivnija kompanija za rad u Crnoj Gori” koje daje informaciju o atraktivnosti kompanija kao budućih poslodavaca iz ugla studenata.

Kao tri najatraktivnije kompanije za rad proglašene su Crnogorski Telekom, Trebjesa i Neregelia.

Priznanja najboljima je uručili su mr Srđan Vukčević iz Blue Coacha, mrMilutin Đuranović iz Mljekare Lazine kao i prof. dr Saša Popović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta.

“Blue Coach je u okviru svog istraživanja postavila značajan broj pitanja koja u osnovi  imaju etičku dimenziju, odnosno razlikovanje dobrog i lošeg u poslovanju domaćih preduzeća. Na bazi tih odgovora dobila je raspored vrijednosti  u kojima su zablistale neke kompanije. Na ovakav način uvodi se elitizam među domaće kompanije. Nekada su se elite prepoznavale po krvi, kasnije po kapitalu, a danas se elite prepoznaju po postignuću”, kazao je Popović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *