Osobine idealnog kandidata za posao

Dodajte komentar

Niko nije savršen, pa tako ne postoji ni savršen kandidat za novog člana kompanije, ali postoji nekoliko ključnih kvaliteta koje svaki kandidat treba da posjeduje.

Pri vrhu spiska svih osobina i vještina koje kandidat treba da posJeduje svakako su kvalifikacije i sposobnosti. Kandidat svakako mora da odgovara tehničim zahtjevima posla, ali i određene karakterne osobine.

Ambicija – Menadžer kraj sebe želi osobe koje će da dijele istu strast za poslom, jer je u suprotnom nemoguće izgraditi uspješnu kompaniju.

Inicijativa – Svaki menadžer želi zaposlene koji preuduzimaju inicijativu – sposobni su da organizuju posao i i sti obavljaju bez stalnog nadzora.

Posvećenost – Za upješan tim neophodni su ljudi koji će biti tu i u teškim vremenima.

Ličnost – Sve je teže izdvojiti se u modernom svijetu, a osoba koja ’iskače iz kalupa’ može da napravi veliku razliku u atmosferi na radnom mjestu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Brojni kandidati na razgovorima za posao demonstriraju svoje vještine, ali potencijalnom poslodavcu neophodno je pokazati i da posjedujete određene kvalitete drugog tipa – karakterne osobine, prenosi Bizlife.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *