Uspješni šefovi znaju da…

Dodajte komentar

Svakom radniku je od velikog značaja pravilan pristup od strane nadređenog. Ali, važno je znati i da je teško biti savjestan šef. Šta smatrate da je potrebno da biste došli do pozicije nadređenog i to mjesto i zadržali, kao i autoritet nad radnicima?

Radnike treba plaćati realno

Mnogo radnika je već donijelo odluku da napuste preduzeće gdje rade čim pronađu drugo gdje će zarađivati više. Mnogim preduzećima vrhunski stručnjaci okrenuli su leđa i zaposlili se na drugim mjestima, a neki su čak i sami osnovali svoja preduzeća.

Guranje problema pod tepih

Ne ustručavajte se da kažete svoje mišljenje, iako je možda teško i nekome se neće svidjeti. Guranje problema ”pod tepih” vodi u propadanje. Ovo je naročito značajno ako želite nešto da usavršite.

Biti odgovoran

Rukovodeći položaj donosi vam odgovornost na prvom mjestu, pa tek onda satisfakcije kao što su autoritet i veća mjesečna zarada. Imajte to na umu.

Formirajte dobar tim

Kolektiv treba ustvari da bude tim. Rad u grupi donosi veći učinak, ali i bolju atmosferu u kolektivu. Sposoban nadređeni umije da oformi tim, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *