Boka Group: Sljedeća generacija Crnogoraca biće golferi

Dodajte komentar

Postoji statistička vjerovatnoća da među današnjom generacijom studenata možemo pronaći budućeg šampionskog golfera jer Crna Gora ima potencijal da na svjetskoj sceni trijumfuje u još jednoj sportskoj disciplini. Vjerujemo da će se jednog dana crnogorska zastava vijoriti iznad pobjedničkog trona na nekom od najvećih svjetskih golf turnira, i to je pitanje vremena, a ne mogućnosti, kaže osnivač Boka Grupe John Kennedy.

Iz Boka Grupe koja će izgraditi prvi na istočnoj strani Jadrana, šampionski golf teren sa 18 rupa u vrijednosti od 180 miliona evra i to na mjestu Montepranca u Tivtu, danas su najavili da će napraviti program stipendiranja kao dio Korporativne društvene odgovornosti kako bi pronašli i trenirali sljedeću generaciju crnogorskih golfera i kako bi stvorili budućeg šampiona.

John Kennedy je izjavio: “Budući šampion je negdje u Crnoj Gori. On to možda još ne zna, i možda nikad neće ni saznati ako mu se ne pruži mogućnost.

“Novi golf teren i stipendija kao podrška lokalnom treniranju igrača, napraviće mostove i nadamo se da će dati šansu nekom momku ili djevojci među današnjom generacijom studenata da se takmiči u budućnosti i pobjeđuje za svoju zemlju.

“Veoma smo zainteresovani da krenemo u potragu što prije i čim napravimo neophodan teren. Sa otvaranjem pravog vježbališta, napravićemo plan kako da identifikujemo i razvijemo skrivene sposobnosti za koje znamo da postoje tu negde.

“Takođe razmatramo otvaranje ljetnje škole gdje bi uključili što više mladih igrača i doveli ih do nivoa rekreativnog igranja i kako bi promovisali sport. Ovakvu mogućnost mi ćemo stipendirati u okviru našeg programa Korporativno društvene odgovornosti.”

Boka Grupa će u prvoj fazi golfa u Tivtu napraviti vježbalište i grin za patovanje svjetske klase. Tim od 4 britanska strukovna eksperta u oblasti dizajniranja golfa proveli su prošlu nedjelju u Crnoj Gori na lokaciji, radeći na analizama potencijala i razmatrajući buduće operativne zahtjeve golf kompleksa. Boka Grupa je danas objavila prve idejne koncepte vježbališta za koje predviđa da će biti implementovan od šest do osam mjeseci od finalnog usvajanja detaljnog urbanističkog plana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *