HTP Atlas Hotels Group u gubitku 41 hiljadu eura

Dodajte komentar

Hotelsko-turističko preduzeće Atlas hotels grup iz Bara prijavilo je neto gubitke od 41,16 hiljada eura na kraju trećeg kvartala, što je skoro tri puta manje u odnosu na gubitke iz istog prioda prošle godine, prema izvještaju koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti.

Poslovni prihodi preduzeća porasli su na kraju septembra 9,4 odsto na 1,54 miliona, dok su rashodi kompanije bili 1,47 miliona, odnosno uvećani za 4,6 odsto.Ukupna aktiva kompanije zaključno sa septembrom iznosi 28,49 miliona, neraspoređeni gubitak 4,86 miliona, dok je neraspoređena dobit iznosila 17,96 hiljada eura. Kratkoročna rezervisanja i obaveze su 2,68, a dugoročna 4,73 miliona.

Kompanija Atlas hotels grup nastala je krajem 2009. restrukturiranjem barskog preduzeća HTP Korali, a u okviru nje posluju hoteli Princes u Baru, ,,13 jul” u Virpazaru i Sozina u Sutomoru.

Većinski vlasnik kompanije je Atlas Mont fond sa 75,04 odsto akcija, dok Atlas investu pripada 21,63 odsto dionica. Ostali akcionari raspolažu sa manje od jedan odsto udjela u preduzeću.

U izvještaju o poslovanju navodi se da račun preduzeća nije bio blokiran duže od osam dana, kao i da su sudovi donijeli dvije pravosnažne odluke u korist kompanije iz oblasti radnih sporova.

Na poslovanje preduzeća, kako su naveli iz uprave, mogao bi da utiče sudski spor sa preduzećem Bitremo, koje je bilo angažovano za rekonstrukciju hotela Topolica, otplata kredita Hipo Alpe Adria banci, dobrovoljna likvidacija fonda Trend i nepoštovanje odluke skupštine akcionara da Trend Korali preuzmu obavezu vraćanja kredita i oslobađanja tereta hipoteke hotela Princes.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *