Labović: Crnogorski građani ne vole da osiguravaju život

Dodajte komentar

Izvršni direktor UNIQA-životna osiguranja. Željko Labović ocijenio je da u Crnoj Gori ima prostora za rast životnog osiguranja, a da građani Crne Gore i dalje ne prepoznaju koristi polise životnog osiguranja.

– Mislim da ima još mnogo prostora za informisanje i edukaciju gradjana Crne Gore po ovom pitanju. Naravno, dosta razloga za skromne pokazatelje rasta i penetracije životnog osiguranja možemo naći uzevši u obzir ekonomsku krizu s jedne strane, ali je svakako dosta zastupljen i faktor nepoznavanja suštine  proizvoda životnog osiguranja i neprepoznavanja koristi koju jedna polisa sa sobom nosi za svakog pojedinca koji je posjeduje, rekao je Labović u izjavi za Portal Analitika.

Prema nasvježijim podacima, bruto premija na nivou tržišta u Crnoj Gori na kraju II kvartala 2012. godine je iznosila 34,061 miliona eura, što je veće u odnosu na II kvartal 2011. godine za 5,07 odsto. I dalje je prisutno dominantno učešće premije neživotnih osiguranja u ukupnoj bruto premiji od čak 87,16 odsto.

Labović je mišljenja da svaka osiguravajuća kuća mora da uloži dodatne napore kako bi, prvenstveno kroz kvalitetnu i sveobuhvatnu obuku prodajne mreže, a zatim i kroz konstantno promovisanje proizvoda životnih osiguranja i prednosti koje oni nose, uspjeli da polisu osiguranja „približe“ potencijalnom klijentu. (portalanalitika.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *