Hotel “Plavi Horizonti” odlazi u istoriju

Dodajte komentar

Građevinske mašine podgoričke firme „Čelebić” ovih dana ruše hotel „Plavi horizont” u uvali Pržno, gdje će kompanija „Katari diar” sagraditi luksuzni turistički centar.

„Plavi horizont” otvoren je 15. juna 1972. godine i u to vrijeme bio je jedan od najvećih i najmodernijih hotela na Jadranu. Imao je kapacitet od 615 ležaja, a njegova kuhinja je bila „čudo tehnike”. Uz hotel, u čiju je izgradnju beogradsko preduzeće „Globus” uložilo tadašnjih 60 miliona novih dinara, bio je podignut i najsavremeniji autokamp, piše Pobjeda.

Posebnu vrijednost hotela činila je plaža, „kupalište sa najfinijim pijeskom”, kako ju je još u godinama pred Drugi svjetski rat opisivala beogradska „Politika”.

– Plaža sa kristalastim pijeskom omogućava kupačima da zađu i do 400 metara prema otvorenom moru, a da im voda ne bude preko glave – pisao je po otvaranju „Plavog”, novinar i foto-reporter Ivan Vulanović, upamćen i kao autor jedne vijesti u prvom broju „Pobjede”.

Kompanija „Katari diar” kupila je prije dvije godine hotelski kompleks „Plavi horizont”, koji je nepune četiri decenije poslovao u sklopu HTP „Primorje”. Po planovima, investitori iz Katara u uvali Pržna izgradiće hotel sa pet zvjezdica, nekoliko rezidencijalnih vila, spa-centar, plažni klub, specijalizovane restorane, trgovine, sportske terene i sadržaje za djecu.

portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *