UIP: Zbog nelegalne eksploatacije šume za tri dana 34 prekršajna naloga, za naplatu 14.700 eura

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP) u prethodna tri dana u četri opštine, odnosno u Plavu, Rožajama, Beranama i Andrijevici izvršili su ukupno 101 inspekcijski nadzor u sprečavanju nelegalne eksploatacije šuma i utvrdili 29 nepravilnosti. Kako napominju, inspektori su izdali 34 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 14.700 eura.

Ove aktivnosti su nastavak udruženih aktivnosti sprečavanja nelegalne eksploatacije šuma u kojoj učestvuju inspektori tržišne, radne i šumarske inspekcije.

“Inspektori/ke Odsjeka za tržišnu inspekciju su u toku pojačanog nadzora izvršili 13 inspekcijskih nadzora kada su u Plavu zatekli pet, a u Rožajama dva fizička lica, koja su obavljala trgovinsku djelatnost, proizvodnju i promet drvnih sortimenata, a da o početku obavljanja djelatnosti trgovine nijesu podnijeli prijavu nadležnoj inspekciji. Tom prilikom subjektima nadzora zabranjeno je dalje obavljanje djelatnosti, odnosno donijeta su rješenja o privremenoj zabrani rada i izrečene propisane novčane kazne”, navode u saopštenju UIP-a.

Dodaju da je radna inspekcija izvršila 22 inspekcijska nadzora pri čemu je zabilježeno pet nepravilnosti i izdata tri prekršajna naloga u iznosu od 8.500 eura. Šumarski inspektori izvršili su 66 inspekcijskih nadzora u ovoj akciji pri čemu su naišli na 15 nepravilnosti i izdali 13 prekršajnih naloga u iznosu od 4.800 eura, a podnijeta je i jedna krivična prijava.

RTCG

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.