Iz Ministarstva ekologije nestala rješenja o nelegalnoj eksploataciji šljunka iz Morače

Djelovodnik Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma za period od 23. novembra do 31. decembra 2022. godine nestao je iz tog resora prije nekoliko dana.

Do događaja je došlo prije nekoliko dana, a nadležne službe u ministarstvu pokušavaju da ustanove kako je djelovodnik nestao, saznaje Portal RTCG.

U njemu se čuvaju rješenja i akti ministarstva, uključujuči i postupke koji su bili pod budnim okom crnogorskoj javnosti, kao što su rješenja o uklanjanju postorjenja za nelegalnu eksploataciju šljunka u koritu rijeke Morače.

Na čelu ministarstva je Ana Novaković Đurović.

Naše informacije potvrdio je i ovaj resor koji je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da je iz Pisarnice Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma nestao djelovodnik iz 2022. godine (za period 23.11. – 31.12. 2022.) u koji se upisuju predmeti Direktorata za inspekcijski nadzor, odnosno građevinske inspekcije.

“Kako građani/ke svakodnevno dolaze u prostorije ministarstva, te se značajan broj njihovih dokumenata odnosi upravo na ovu djelatnost ministarstva, važno nam je da o ovom pitanju budu pravovremeno i objektivno informisani”, navodi se u saopštenju.

Ministarka Novaković Đurović je slučaj prijavila policiji i, kako kažu,  očekuju pokretanje postupka.

Novaković Đurović je, kako navode,  pokrenula mjere utvrđivanja odgovornosti u samom ministarstvu.

“Pokrenute su mjere utvrđivanja odgovornosti u resoru. Riječ je o djelovodniku vezanom za inspekcijski nadzor, i imam osnova da sumnjam da je dokument ukraden kako bi se onemogućilo adekvatno funkcionisanje ministarstva u ovoj oblasti. To može odgovarati različitim strukturama, uključujući i kriminalne, jer se na ovaj način usporavaju aktivnosti inspekcijskog nadzora ali i naš cjelokupan rad”, navodi se u saopštenju.

Novaković – Đurović istakla je da očekuje da vrlo brzo dođe do epiloga ove situacije.

“Sa tim u vezi, sačekaćemo završetak postupka i obavijestiti javnost o ishodu. Kako bi se preduprijedile slične situacije, osim utvrđivanja odgovornosti, razmatramo i uvođenje rigoroznih, pa i nepopularnih mjera kontrole zaposlenih i stranaka, ukoliko i to bude potrebno”, zaključuje se u saopštenju.

Check Also

Erdogan pozvao Muska da izgradi fabriku Tesle u Turskoj

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je izvršnog direktora Tesle Elona Muska da izgradi fabriku …

Leave a Reply

Your email address will not be published.