Sedam dana do 16. Weekend Media Festivala u Rovinju

Više od 150 panelista i predavača iz 15 zemalja svijeta, među kojima su vodeći regionalni i svjetski stručnjaci, tačno za sedam dana će se okupiti na 16. izdanju Weekend Media Festivala u Rovinju kako bi podijelili iskustva i dali uvid u najaktuelnije teme i trendove.

Najveći regionalni festival posvećen industriji medija, komunikacije, marketinga i poslovanja i ove će se godine održati u staroj Tvornici duhana u Rovinju pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. Tri dana inspirativnih predavanja, jedinstvenog networkinga i nezaboravne zabave održaće se od 21. do 24. septembra i Rovinj će ponovo pretvoriti u centar regionalnih događanja.

S fokusom na poslovni sektor, posjetioci ovogodišnjeg Weekenda.16 imaće priliku da saznaju koje su tajne uspješne prodaje i to ni manje ni više nego od pravog Vuka s Wall Streeta – Jordana Belforta, prodajnog maga i stručnjaka za preduzetništvo po čijim je memoarima snimljen hollywoodski blockbuster. Belfort će na panelu „The Good, The Bad and The Wolf“ govoriti o moći pregovaranja s uigranim timom Prodajnog Mindseta i video vezom otkriti tips & tricks uspješne prodaje. Panel „Daću mu ponudu koju ne može odbiti“ objašnjava ulogu moći u pregovorima, gdje će nagrađivani harvardski stručnjak za prisilne pregovore i dinamiku moći, dr Eugene B. Kogan, podijeliti iskustvo vođenja hiljada rukovodilaca širom svijeta. Weekend.16 donosi i brojne uspješne domaće priče iz svijeta poslovanja pa će tako panel „Projekt Intelligiant 2.0“ ugostiti Mirtu Stantić, Alena Žunića, Vladimira Ivkovića i Srđana Kovačevića, četvoro mladih ljudi iz Hrvatske koji stvaraju potpuno nove vrijednosti i koji će odgovoriti na pitanje šta oni smatraju najvažnijim za uspjeh.

Izazovnom svijetu komunikacija i odnosu novinara i PR-ovaca posvetitće se panelisti Vladimir Preselj, CEO Millenium promocije, Tomislav Klauški, novinar 24 sata, Ivana Galić Baksa direktorica komunikacija United media te Ruža Veljović, direktorica komunikacija Weireless Media Group, uz moderatorku Nevenu Rendeli, CEO Prime time komunikacija, na panelu pod nazivom „Gdje PR-ovci griješe?“. Panel „Budi koristan“ biće prilika za diskusiju o savremenim trendovima današnjice, s fokusom na fenomen influensera. Prepoznaju li influenseri odgovornost te koliko koriste svoj uticaj za širenje svijesti o važnim pitanjima objasniće Hana Hadžiavdagić, Ida Prester, Andrea Andrassy uz moderatorku Leu Stanković iz Communisa. Učesnici Weekenda.16 moći će da saznaju i šta stoji iza saradnje između umjetnika i brendova te trebaju li umjetnici da predstavljaju brendove s kojima ne dijele iste vrijednosti. Na panelu „Art of Brands“, poznati regionalni dizajner Slavimir Stojanović Futro, street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar i muzičar i DJ Bizzo govoriće o uspješnim i manje uspješnim saradnjama. Korado Korlević, vodeći hrvatski astronom i pokretač Zvjezdarnice Višnjan na predavanju “Deus machina” govoriće o uticaju vještačke inteligencije na ljudski rod, opasnostima koje prijete kreativnosti i inovativnosti, kraju svijeta kakvog smo poznavali te prilikama koje bude nadu.

Osim aktuelnih tema, sastavni dio svakog Weekenda je i odlična zabava. Zvijezda ovogodišnjeg zabavnog programa biće jedan od najpopularnijih repera nove generacije – Grše, koji se proslavio osvježavajućim hitovima poput Mamma Mia, Highlife i SIP i podigao hrvatsku trap scenu na novi nivo. Rovinjsku publiku će zabavljati i poznati DJ-evi, poput Grega Wilsona, Iana Pooleya, Antonia Zuze na partiju Jutarnjeg lista, kao i holandsko-novozelandska senzacija, bend My Baby, na subotnjem partiju powered by Mastercard. Na „Tulumu velikog Perice“ nastupiće Dino Antonić i DVP band te DJ Robert Mareković, dok će Dnevnik velikog Perice biti i tema panela „Kako je mali Perica postao veliki?“. Weekend.16 će zaokružiti RNB Confusion koji slavi dvadesetu godišnjicu, a za zabavu do ranih jutarnjih sati sati pobrinuće se DJ Medo i DJ Turk, Zembo Latifa i gost iznenađenja.

Weekend Media Festival svake godine donosi sve više razloga za posjetu Rovinju krajem septembra, a ostale ovogodišnje novosti i detaljan program možete pronaći ovdje, kao i putem Facebook, Instagram i LinkedIn profila.

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.