Direktor UPC na globalnom forumu STO u Ženevi

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Vladimir Bulajić koji je na globalnom forumu Svjetske trgovinske organizacije (STO) u Ženevi, sastao se više predstavnika međunarodnih misija i organizacija relevantnih za podršku instituciji u unapređenju rada.

Bulajić je razgovarao sa predstavnikom Misije Sjedinjenih Američkih Država pri STO, Alanom Treatom na temu saradnje i koordinacije o unapređenju procedura i prioritetnom postupanju carinskih organa u hitnim situacijama koje mogu biti izazvane pandemijom, elementarnim nepogodama i slično.

Zaključeno je da je ovo tema od zajedničkog interesa i da će se komunikacija nastaviti na više nivoa u cilju konkretizacije razmatranih tema.

Za danas su predviđeni i sastanci sa visokim predstavnicima Globalne alijanse za trgovinske olakšice i predstavnicima Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE).

Public forum, koji se održava od 12. do 15. septembra, najveći je skup u okviru STO koji pruža jedinstvenu platformu zainteresovanim iz cijelog svijeta da razgovaraju o najnovijim dešavanjima u globalnoj trgovini i da predlože načine za unapređenje multilateralnog trgovinskog sistema.

Njemačka razvoja agencija GIZ, kao partnerska organizacija UPC pružila je podršku za učešće i organizaciju sastanaka na globalnom forumu, u saradnji sa Stalnom misijom Crne Gore pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi.

Check Also

Erdogan pozvao Muska da izgradi fabriku Tesle u Turskoj

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je izvršnog direktora Tesle Elona Muska da izgradi fabriku …

Leave a Reply

Your email address will not be published.