Demonstraciona zona za bolji odnos širom Tajvanskog moreuza

Kina će od provincije Fuđijen napraviti demonstracionu zonu za integrisani razvoj širom Tajvanskog moreuza, navodi se u saopštenju koje su zajedno izdali Centralni komitet Komunističke partije Kine i Državni savjet.

Cilj tog koraka je produbljivanje integrisanog razvoja između moreuza na svim poljima i unapređivanje mirnog ponovnog ujedinjenja domovine.

U dokumentu su navedeni opšti zahtjevi i 21 specifična mjera za izgradnju zone.

Fuđijen, koji se nalazi na jugoistočnoj obali Kine, trebalo bi da iskoristi svoje karakteristične prednosti i iskoristi mnoštvo resursa za dalje unapređivanje integrisanog razvoja odnosa između dve obale moreuza.

Dalje se navodi da će politika i sistemi biti optimizovani za promovisanje blagostanja tajvanskih stanovnika i osigurati da uživaju jednak tretman sa svojim „kopnenim“ kolegama.

U dokumentu se kaže da će gradovi pobratimi Sijamen i Kinmen, Fudžou i Macu igrati još istaknutiju primernu ulogu u promovisanju integrisanog razvoja.

Media Biro

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.