Nikšić

EPCG i Opština Nikšić: Uskoro konkurs za idejno rješenje za „Sunčani grad“, opredijeljeno 120.000 eura

Elektroprivreda Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Nikšić, uskoro će raspisati međunarodni konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stambeno-poslovnog kompleksa „Sunčani grad“ koji bi se podigao u neposrednoj blizini EPCG Željezara Nikšić.

Za te namjene Odbor direktora EPCG opredijelio je 120.000 eura i zadužio menadžment kompanije da u saradnji sa stručnim konsultantima pripremi svu potrebnu dokumentaciju.

Izradu idejnog rješenja, kojim će se na kvalitetan način valorizovati prostor u istočnoj zoni i zoni Gračanica – sjever u okviru Prostorno-urbanističkog plana opštine Nikšić, inicirao je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

– Direkcija za razvoj i investicije i Direkcija za pravne poslove su, u saradnji sa stručnim konsultantima, već pripremile nacrt konkursnog zadatka koji sadrži grafički prikaz budućeg kompleksa sa katastarsko-geodetskom podlogom, kao i foto i video dokumentaciju – saopšteno je iz EPCG-.

Najbolje rješenje, po odluci kompetentnog žirija, koje bude pristiglo na Konkurs, biće nagrađeno sa 50.000 eura, za drugonagrađeni rad predviđeno je 20.000, a za trećenagrađeni 10 hiljada eura. Predviđen je i otkup još dva rada sa po pet hiljada eura.

Sredstva za konkursni fond obezbijediće Elektroprivreda Crne Gore.

– Učešće Opštine, kao raspisivača, treba da omogući direktno sprovođenje prvonagrađenog rada uz primjenu propisa za sprovođenje u skladu sa Memorandumom o saradnji Opštine i EPCG kojim će biti definisani i uređeni odnosi između raspisivača konkursa – navedeno je u saopštenju.

Predlog za trajanje konkursa je 90 dana. Konkursni žiri trebalo bi da bude sastavljen od sedam članova, od kojih će dva biti stranci s obzirom na međunarodni karakter konkursa. Predviđena su i dva stručna izvjestioca konkursa, kao odgovorno lice zaduženo za administrativne potrebe konkursa.

Check Also

Erdogan pozvao Muska da izgradi fabriku Tesle u Turskoj

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je izvršnog direktora Tesle Elona Muska da izgradi fabriku …

One comment

  1. E baš gdin Milutin ima nevažan posao da će sad da i u graditeljstvo uđe. Nema što, nije dps već potpuni komunizam… Kako će Kovačević ovo izdržati?

Leave a Reply

Your email address will not be published.