Lekić razriješen, Štulić v.d. direktora Rudnika uglja Pljevlja

Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja razriješio je izvršnog direktora Milana Lekića i za vršioca dužnosti direktora imenovao Alena Petra Štulića.

Kako se navodi u saopštenju Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja jednoglasnu odluku o smjeni Lekića su donijeli nakon što je inspekcija rada utvrdila da je on nezakonito imenovan na funkciju izvršnog direktora Rudnika uglja.

Štulić, koji je zaposlen u Rudniku uglja, će funkciju vršioca dužnosti obavljati do izbora izvršnog direktora a najduže 60 dana.

“Odbor direktora je postupio isključivo po zakonu i prethodne peticije, molbe, pritisci i zloupotrebe institucija nisu mogle imati apsolutno nikakvu ulogu u donošenju odluke niti su bilo koji pojedinac, grupa ili institucija mogl uticati na zakonitost rada ovog organa. Nakon što je inspekcija rada utvrdila da je Milan Lekić nezakonito imenovan na funkciju Izvršnog direktora Rudnika uglja i naredila Odboru direktora da otkloni nepravilnosti i nezakonitosti, na ovom organu je isključivi posao postupanja po zakonu. U suprotnom, Odbor bi ušao u zonu krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja i doveo u pitanje funkcionisanje kompanije, oglušujući se o naredbu nadležnog organa i održavajući u pravnom sistemu nezakonitu odluku i nezakoniti ugovor, a shodno tome i nezakonitog zastupnika kompanije”, navodi se u saopštenju Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja.

Check Also

Erdogan pozvao Muska da izgradi fabriku Tesle u Turskoj

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je izvršnog direktora Tesle Elona Muska da izgradi fabriku …

Leave a Reply

Your email address will not be published.