Profit skoro 1,2 miliona eura, planiraju obnovu linija Bar-Bari i Bar-Ankona

Barska plovidba AD Bar u prvom kvartalu 2023. godine ostvarila je profit u iznosu 1.197.000 eura. Odbor direktora prelaže kupovinu Ro-Ro putničkog broda i obnovu trajektnih linija Bar-Bari i Bar-Ankona.

Odbor direktora te kompanije na 288. sjednici jednoglasno je usvojio finansijske iskaze za prvi kvartal i izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom poslovanja.

Ostvareni rezultat, kako navode, je na nivou planiranog i predstavlja nastavak pozitivnih trendova u poslovanju Barske plovidbe AD.

“Takođe, Odbor direktora želi obavijestiti akcionare i ostale stakeholdere, da je na današnjoj sjednici usvojena Odluka o dopuni dnevnog reda redovne Skupštine akcionara zakazane za 27.6.2023. godine sa zahtjevom Odbora direktora prema akcionarima da odobre kupovinu Ro-Ro putničkog broda AF Franceska, čime bi se stvorili uslovi da naša kompanija nakon šest i po godina, ponovo aktivira trajektnu liniju Bar – Bari i Bar – Ankona”, ističe se u saopštenju.

Odbor direktora Barske plovidbe je kazao da je kupovina Ro-Ro putničkog broda planirana sopstvenim sredstvima, koja će biti obezbijeđena realizacijom projekta rekonstrukcije “Stara upravna zgrada” koji je u toku i trenutno je u fazi pripreme dokumentacije za javni poziv za izbor izvođača radova na rekonstrukciji objekta.

“Odbor direktora je na sjednici konstatovao da kompanija ima obezbijeđena sredstva da samostalno izmiri predstojeću ratu ka kineskoj Exim banci, kao i da isfinansira iz tekućih prihoda kompletne radove na projektu Stara upravna zgrada”, zaključuje se u saopštenju.

RTCG

Check Also

Vektra Montenegro prodala nekretnine u Podgorici i Baru za deset miliona eura

Kompanija Easy drive Aleksandra Mijajlovića, koja se prema podacima CRPS bavi iznajmljivanjem i lizingom vozila, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.