Ulcinj dobija fudbalski stadion tik uz Veliku plažu (foto)

Dodajte komentar

Ulcinj će konačno dobiti fudbalski stadion, tik do Velike plaže i to na 25.000 metara kvadratnih, a sve po standardima UEFA.

Nakon što je sredinom januara ove godine raspisan konkurs za idejno rješenje, na isti je pristiglo preko 50 radova. Iz Opštine Ulcinj saopštili su da je dodijeljena prva nagrada za najbolji idejni projekat i da su zadovoljni istim.

Prvi čovjek Ulcinjske opštine Omer Bajraktari srećan je što će, kako kaže, njegov grad sa dvije hiljade godina bogate istorije, konačno izaći iz dugogodišnjeg perioda bez stadiona.

“Imovinski i administrativni problemi su brzo i efikasno riješeni, obezbjeđujući okončanje ovog dugogodišnjeg sna. Mladi talenti će sada imati mjesto za ispoljavanje svojih sposobnosti, a sport će dobiti svoj dom, čineći Ulcinj modernijim gradom”, naveo je on.

Dodao je da je ovo prvi korak ka ostvarenju ambicioznih projekata uz podršku Fudbalskog saveza Crne Gore, Vlade i lokalnog rukovodstva.

“Ulcinj će napokon dobiti stadion koji zaslužuje, predstavljajući simbol naše posvećenosti razvoju i napretku”, zaključio je Bajraktari.

Idejnim rješenjem je zadovoljan i dugogodišnji priznati arhitekta Valon Buzuku. 

“Dopada mi se, vidi se da ga je projektovala zrela i smirena arhitektonska ruka. Arhitekta, ili autorski tim, je svojim zrelim i umjerenim pristupom zadatku uspio da jednim potezom riješi dva ozbiljna izazova: da objekat uklopi u ambijent, i da se kod koncipiranja spoljašnjeg izgleda ne zanese i pokuša da projektuje “nešto veliko”, a koje bi u krajnjem sigurno rezultiralo nečim “malim”, ocijenio je on.

Buzuku navodi da su mjera i likovni izraz pogođeni i bez velikih pretenzija.

“Unutrašnju organizacionu šemu nisam uspio da vidim, ali uzimajući u obzir maksimu da “iz zdrave funkcije proizilazi zdrava forma”, onda nemam razloga da sumnjam u funkcionalnu unutrašnjost projektovanog stadiona”, zaključio je on.

Za nagradni fond, podsjetimo, opredijeljeno je ukupno 40.000 eura: za prvu nagradu 20 hiljada eura, za drugu 12 hiljada i za treću osam hiljada eura, prenosi RTCG.

Foto: Facebook

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *