MERT donirao Ekonomskom fakultetu opremu za snimanje podcasta; Jocović: Širimo ideju biznisa među mladima

Danas svjedočimo donaciji Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma za opremu za podcast kojom želimo dodatno da okrenemo Ekonomski fakultet javnosti, da govorimo o aktulenim temama, ali i širimo ideju biznisa među mladima jer je ona – prije svega zbog ekonomskog stanja u kome se nalazimo – nasušna potreba svih nas.

Ovo je istakao dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Mijat Jocović tokom današnjeg potpisivanja ugovora o donaciji koju je u ime MERT-a uručio ministar Goran Đurović.

Kako je i Đurović naveo tokom posjete ovoj značajnoj visokoškolskoj instituciji, obezbjeđivanje kompletne opreme za snimanje podcasta doprinijeće kreativnosti, inovativnosti i edukaciji novih generacija.

„Ovo je donacija za ove naše mlade, kreativne ljude i studente koji bi trebalo da govore o preduzetništvu, razvoju preduzetništva, o kreativnim idejama i pristupu ekonomiji sa ljudima iz zemlje i regiona koji su prepoznati kao uspješni“, dodao je on.

Takođe je izrazio uvjerenje da će podcast uskoro zaživjeti.

„Nadam se i da će ekipa koja će voditi tu priču biti kreativna, inovativna i da će podcast biti gledan, što je veoma važno. Cilj nam je da se ljudi više ne okreću samo ka državnom poslu, već da kreiramo od malena – i od studentskih dana – ideju o potrebi za preduzetništvom, njegovom razvoju i kreativnim idejama. Zbog toga sam srećan i zadovoljan, i nadam se će ubrzo krenuti i prva emisija, tačnije prvi podcast. Na svima nama je da radimo na promociji tog podcasta“, zaključio je Đurović.

Dekan Jocović je u ime Ekonomskog fakulteta zahvalio ministarstvu i Đuroviću, potcrtavajući da je donacija samo nastavak kvalitetne saradnje dvije institucije.

„Ovo je jedna od aktivnosti koje MERT u saradnji sa Ekonomskih fakultetom radi od prethodne godine. Zajednički smo kvalitetno organizovali nekoliko okruglih stolova na aktuelne teme, obuku za članove upravnih i nadzornih odbora preduzeća u većinskom državnom vlasništvu, a MERT je podržalo i konferenciju MICEB kao pokrovitelj. I na kraju, danas svjedočimo donaciji za opremu za podcast kojom želimo dodatno da okrenemo Ekonomski fakultet javnosti i, kako je ministar rekao, govorimo o aktulenim ekonomskim temama, ali i da širimo ideju biznisa među mladima. Jer, ideja biznisa među mladima je, čini mi se – prije svega zbog ekonomskog stanja u kome se nalazimo, nasušna potreba svih nas“, istakao je dr Jocović i još jednom zahvalio ministru Đuroviću i MERT na donaciji.

Check Also

Izračunajte kolika bi vam bila plata po programu Evropa sad 2

Na sajtu Pokreta Evropa sad objavljen je kalkulator koji izračunava koliko će iznositi plata po …

Leave a Reply

Your email address will not be published.