Lučić: Telekom planira da kupi Globatel

Telekom Srbija planira da preuzme, odnosno kupi 100 odsto udjela u kompaniji Globatel, čiji je većinski vlasnik “Pink medija grupa” Željka Mitrovića, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Lučić je za novo izdanje nedjeljnika NIN rekao da nije istina da da je kupovina mobilnog virtualnog operatera kompenzacija vlasniku televizije Pink za ukidanje rijalitija ‘Zadruga’ na molbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ili pak kompenzacija jednom od suvlasnika Globatela Savi Terziću, zbog raskida ugovora Grada Beograda sa kompanijom Kentkart u naplati karata u beogradskom GSP-u, prenosi Novi magazin.

Dikrektor Telekoma je kazao da je riječ o “poslovnoj strategiji kompanije kojom rukovodi, i da su pregovori o kupovini Globatela otpočeti mjesecima prije nego što je i raskinut pomenuti ugovor i donijeta odluka da se ukine rijaliti program na Pinku”.

Govoreći o cijeni, Vladimir Lučić je rekao da je “ona poslovna tajna, ali da nije tačno da se radi o 17 miliona eura”.

Na pitanje zašto Telekom kupuje Globatel, Lučić je odgovorio da je strategija Telekoma “ukrupnjavanje tržišta i preuzimanje konkurencije na tržištu”.

Izvor: Novimagazin.rs

Check Also

Erdogan pozvao Muska da izgradi fabriku Tesle u Turskoj

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je izvršnog direktora Tesle Elona Muska da izgradi fabriku …

Leave a Reply

Your email address will not be published.