EPCG: Termoelektrana Pljevlja ponovo na mreži

Dodajte komentar

Termoelektrana (TE) Pljevlja je, nakon uspješno završenog redovnog godišnjeg remonta, ponovo priključena na mrežu, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

<!–more–>

“Redovni godišnji remont počeo je 17. aprila i podrazumijevao je tipski remont mašinske sale, kotlovskog postrojenja, sistema za pripremu ugljene prašine i pomoćnih postrojenja, a ove godine povećan je bio obim radova na srednjenaponskoj opremi, posebno sistema za upravljanje i monitoring elektrane”, rekli su iz EPCG.

Iz kompanije su podsjetili da je u toku i izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja.

Završeno je 71 odsto građevinskih radova, a očekuje se da grubi građevinski radovi budu završeni do sredine avgusta.

“Najznačajnije postrojenje koje se gradi u okviru projekta je postojenje za odsumporavanje, koje će značajano unaprijediti stanje životne sredine u Pljevljima, kao i postrojenje za denitrifikaciju. Radi se i postrojenje za preradu otpadnih voda, prigušivači buke, a dio projekta je i izgradnja stalne kotlarnice, koja će biti rezervni izvor za daljinsko grijanje grada, kao i toplifikacija Pljevalja”, dodaje se u saopštenju.

Po završetku projekta ekološke rekonstrukcije 2024/2025 godine, TE Pljevlja biće jedan od najmodernijih objekata ove vste, sa svim ekološkim standardima po direktivama Evropske unije (EU).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *