Vlada odobrila 600.000 eura avansa za Institut Igalo

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore usvojila je danas odluku da Fond za zdravstveno osiguranje Institutu u Igalu uplati 600.000 eura avansa toj instituciji po osnovu usluga za 2023. godinu.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je na sjednici da “država pomaže Institutu jer neće dozvoliti da se brend Crne Gore ugasi”, ali je pozvao i menadžment te ustanove da da svoj maksimalan doprinos i da se odgovorno ponašaju.

Istovremeno su usvojeni i predlozi o osnivanju kliničko-bolničkog centra u Kotoru i Beranama, na što je Šćekić poručio da očekuju “novi kvalitetan rad i uspjeh”.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je stanje u Institutu bilo teško, ali se nada trajnom rješenju koje će biti na korist svih.

“Ovo je samo pomoć koja treba da pomogne da prevaziću trenutnu situaciju. Nakon ovoga treba donijeti odluke i učiniti Institut održivim”, kazao je Abazović.

Vlada u tehničkom mandatu danas je razmatrala i Izvještaj o javnim nabavkama za 2022. godinu. Tim povodom ministar finansija Aleksandar Damjanović je rekao kako je udvostručen trošak za javne nabavke u donosu na 2021.

Saopštio je da je u 2022. za javne nabavke utročeno oko 506 miliona eura, što sa nabavkom električne energije od 246 miliona eura eura iznosi oko 750 miliona ili, kako je saopštio oko 13 odsto BDP.

“To svjedoči o tome da je država važan poslodavac i da svojim aktivnostima podstiče aktivnosti u državi”, kazao je Damjanović.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je Zakon o javnim nabavkama i o eksproprijaciji potrebno što prije mijenjati.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *