MERT i NTO raspisali konkurs za programsku podršku u oblasti turizma od 630.000 eura

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija objavili su juče otvoreni javni poziv za ovogodišnje programe podrške u oblasti turizma.

Svi zainteresovani mogu se do 10. jula prijaviti za novčana sredstva koja će biti dodijeljena za pet definisanih mjera i u sljedećim kategorijama:

Mjera IA: Podrška organizovanju manifestacija čija je ukupna predračunska vrijednost do 30.000 eura;

Mjera IB: Podrška organizovanju manifestacija čija ukupna predračunska vrijednost veća od 30.000 eura;

Mjera II: Unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu;

Mjera III: Razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma;

Mjera IVA: Unapređenje kapaciteta za MICE turizam;

Mjera IVB: Organizovanje MICE događaja;

Mjera V: Podrška za sprovođenje zajedničke kampanje sa turoperatorima.

Resorno ministarstvo i NTO su za sve ove kategorije ukupno opredijelili 630.000 eura.

“Cilj Javnih poziva je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenost. Na taj način stvaraju se preduslovi za obezbijeđenje održivog razvoja turizma, jer se svim projektima koji će biti podržani kroz Javne pozive obezbijeđuje pravilno upravljanje destinacijom (razvoj cjelogodišnjeg proizvoda, ujednačeniji regionalni razvoja), razvijanje socio-ekonomske komponente (otvaranje novih radnih mjesta, podrška postojećim biznisima i preduzetništvu), očuvanje kulturno istoriske baštine (podrška projektima iz kulture kao osnove očuvanja identiteta) i poštovanje principa i standarda koji se odnose na zaštitu životne sredine”, navodi se u pozivu.

Konkursi su objavljeni na stranicama Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Bankar.me

Check Also

IRF će ponedeljak predstaviti projekat “Women on boards”

Investiciono-razvojni fond (IRF) će, u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, u ponedeljak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.