Razlozi zbog kojih zaposleni ne žele nazad u kancelariju

Dodajte komentar

Šta još drži američke radnike van kancelarije? U vrijeme kada su restorani, avioni i koncertne sale krcati, poslovne zgrade ostaju poluprazne.

Šefovi kažu da se korporativna kultura mijenja, jer radnici gube radnu rutinu i motivaciju da se vrate na posao. Zaposleni imaju svoju stranu priče, a ovo su ključni razlozi zašto još uvijek ostaju kod kuće:

  1. uvećani troškovi života
  2. briga o djeci/porodici
  3. duga putovanja na posao
  4. dani koji i dalje obiluju sastancima preko Zoom-a
  5. mogu jednako dobro da obavljaju svoj posao sa bilo kog mjesta

Više od 37 odsto radnika koje je intervjuisao Volstrit džurnal kaže da “ne mogu ni da zamisle povratak petodnevnoj kancelarijskoj rutini”, čak i ako im nedostaje razvoj karijere ili se nalaze na listi za otpuštanje.

Menadžeri kažu da će iznova uložiti napor da se zaposleni vrate u kancelarije kasnije tokom ove godine. Udio kompanija koje planiraju da dolazak u kancelariju bude stvar “dobre volje” a ne obaveza – sve više opada, prema istraživanju objavljenom u maju, a sprovedenom na više od 200 korporativnih rukovodilaca.

Predstoji bitka kada je u pitanju – volja radnika. Jaz između onoga što zaposleni i šefovi žele i dalje je veliki, pri čemu šefovi očekuju ličnu komunikaciju, a radnici ne žele da se odreknu fleksibilnosti.

Telegraf

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *