Azijska tržišta: Raspoloženje pomiješano, u Japanu i dalje rast

Dodajte komentar

Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon što su američki predsjednik Joe Biden i čelnici Kongresa postigli okvirni dogovor o podizanju gornje granice duga tokom vikenda. Očekuje se da će se o zakonu glasati kasnije ove nedjelje.

U Japanu je Nikkei 225 nastavio pomjerati 33-godišnje maksimume kako bi se trgovao na rekordima od juna 1990. jer je porastao 1,2%, a Topix je takođe dobio 0,86%. U Australiji je S&P/ASX 200 porastao 1,01%, dok je Južna Koreja u ponedjeljak zatvorena zbog praznika.

Hongkonški Hang Seng indeks nastavio je da pada na nove najniže rekorde ove godine, pavši za 0,45%. U kontinentalnoj Kini Shanghai Composite porastao je 0,2%, a Shenzhen Component pao 0,89%.

Američki terminski ugovori takođe su porasli nakon što je Wall Street ojačao u petak, pri čemu je Nasdaq Composite ostvario petu nedjelju zaredom dobitaka, prenosi SEEbiz.

Dow Jones futures dobio je 45 bodova od 0,14%, dok je futures vezan uz S&P 500 i Nasdaq porastao 0,22% odnosno 0,4%. Tržišta u SAD-u biće zatvorena za Dan sjećanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *