Vlada će obezbijediti novac da Institut Igalo opet funkcioniše

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore će na elektronskoj sjednici početkom sedmice, ili sljedećeg četvrtka da učini operativnim sredstva koja će omogućiti da Institut “Simo Milošević” funkcioniše u narednim mjesecima, najavio je premijer Dritan Abazović na sjednici tog tijela.

Kako je rekao ovo nije trajno rješenje i mora se naći trajno rješenje za tako važnu zdravstvenu ustanovu.

“Dogovor je da za Institut ovom trenutku damo finansijsku injekciju koja bi mogla da premosti akutnu tešku situaciju u toj ustanovi. Svjedoci smo da nijedno teško pitanje nijesmo izbjegli i samo da bude jasno da država nije vlasnik 100 odsto, ali cijenimo ljude koji tamo rade i pacijente koji im dolaze i zato moramo da nađemo trajno rješenje”, poručio je Abazović.

Prema riječima državnog sekretara ministarstva finansija Ilije Vukčevića, cilj im je da do naredne sjednice Vlade sa resornim ministarstvom pronađu prelazno rješenje finansiranje Instituta “Simo Milošević”, kako bi ta institucija izmirila zaostale zarade i na dobar način ušla u ljetnju turističku sezonu.

“Dobili smo dopis od ove institucije, upoznati smo sa situacijom i problemima i naš je cilj da do naredne sjednice Vlade sa resornim ministarstvom iznađemo prelazno rješenje za njihovo finansiranje”, istakao je Vukčević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *