Nastavljen spor: “Plantaže” traže da “OMP inženjering” precizira zahtjev

Pravni zastupnik kompanije “Plantaže” Miloš Komnenić zatražio je od advokata kompanije “OMP inženjering” Nikole Martinovića da se opredijeli i izjasni šta ta kompanija tačno potražuje tužbenim zahtjevom, s obzirom da to u dosadašnjem toku ponovljenog postupka nije jasno precizirano.

Komnenić je na juče održanom ročištu pred Privrednim sudom istakao da je kao vlasnik udjela u fabrici briketa i dalje upisan “Plant OMP”, te da se treba držati postavljenog tužbenog zahtjeva i protivtužbenog zahtjeva, sve dok isti na način predviđen ZPP-om ne budu izmijenjeni ili preinačeni od strane postupajućih stranaka, a što do sada nije urađeno.

On je istakao i da su najavili i eventualni zahtjev za prekid postupka, cijeneći da je poravnanje predmet krivičnog postupka, a da je i rješenje ovog suda da predmetno poravnanje nije stupilo na pravnu snagu.

Na osnovu ugovora o porav-nanju, “Plantaže” su OMP-u trebale da isplate 350.000 eura, kao i da im ustupe plac od 37.000 kvadrata u Donjim Kokotima, procijenjen na 1,3 miliona eura. “Plantaže” su trebale da dobiju potpuno vlasništvo nad firmom “Plant OMP”, u kojem oni i “OMP inženjering” imaju po 50 odsto udjela. Advokat OMP-a je kazao da su “Plantaže” pokušale da izvrše promjenu upisa osnivača, ali da do toga nije došlo “zbog očigledne neukosti predstavnika “Plantaža” da popuni formular i obezbijedi punomoćje”. Takođe, pogrešno popunjena prijavaukazuje da je po ovom predmetu spora zaključeno poravnanje.

“OMP-u se ne može pripisati bilo kakva odgovornost zato što tuženi nije sposoban da valjano ispuni propisani formular, zbog čega do danas nije izvršio upis promjene za udio koji je stekao zaključenim poravnanjem”, rekao je Martinović.

Dan

Check Also

Pola izvoza zavisi od kiše

Crna Gora je za period januar-april ove godine ostavarila uvoz roba vrijedan 1,11 milijardi eura, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.