Đurović: Akciji „Stop inflaciji“ priključuje se i osiguravajuća kuća

Dodajte komentar

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je u emisiji „Info plus“ na ADRIA televiziji da je ponosan na akciju „Stop inflaciji“ o kojoj se, kako je rekao,  priča širom regiona. On je najavio da će se akciji priključiti jedna osiguravajuća kuća, koja će dati 20 posto popusta na osiguranje domaćinstva i putno osiguranje.

Đurović navodi da su se javila i tri proizvođača peleta, kao i da do kraja jula traje akcija, pa tona košta 230 eura sa PDV-om.

„To je najjeftinija cijena do sada. Pozivam građane da kupuju sada, da ne čekaju oktobar. Sad im je šansa“, navodi Đurović.

Ministar ponavalja da očekuje rekordnu ljetnju sezonu, ako se, kako je rekao, po jutru dan poznaje.

On je pozvao izdavaoce privatnog smještaja da prijave svoje kapacitete i izađu iz sive zone.

„Kada nemate smještaj u hotelima, prirodno da se to prelije u privatni smještaj. Oni koji regularno plaćaju poreze i takse želimo da budu zadovoljni. Oni koji su u sivoj zoni konačno treba da shvate da je potrebno da budu dio sistem i da plaćaju dažbine državi“, navodi on.

Potrebno je, kakao kaže, da budu dio šire priče. Ipak, dodaje da je to teško kontrolisati.

„Relano, to ne ide baš lako ali nadam se da će inspekcije podići borbenu gotovost, kontrolisati nelegalni smještaj puno bolje. Izadavaoci da idu u korak sa vremenom, da se prijave i fiskalizuju, a to nisu specijalni troškovi“, poručuje Đurvić.

On navodi da su najveći problemi u Crnoj Gori putevi, aerodromi i čistoća.

„Čistoća je, moramo priznati, veliki problem. Moramo raditi na tome, raditi na podizanju svijesti nas samih. Moramo da vodimo računa o našoj zemlji, da bude čista“, rekao je on, dodajući da se nešto mora pod hitno preduzeti u vezi sa crnogorskim aerodromima.

On je podsjetio da se radi bulevar od Jaza do Tivta, koji će olakšati protok saboraćaja na tom dijelu crnogorskog primorja.

„Radi se put Mateševo – Kolašin. Da je sreće, on bi bio urađen u sklopu autoputa, ali nije se vodilo računa. Sada mora da se vodi računa, uveliko teku radovi, idemo korak po korak, iako bih kao ministar volio da to ide brže“, zaključio je Đurović.

Adria TV

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *