Radnici Instituta traže postepenu isplatu svih dugovanja do 20. jula

Dodajte komentar

Ugostiteljski radnici Instituta „Dr Simo Milošević“, uz podršku zaposlenih u ostalim sektorima, održali su danas od 12 do 13 sati još jedan jednočasovni protest ispred restorana, zbog izuzetno teške finansijske situacije u kojoj se već duže vrijeme nalazi ta ustanova.

Proteste su započeli u ponedeljak, a držaće ih do petka. Ukoliko do tada ne prime februarsku platu, radikalizaciju, odnosno potpunu obustavu rada, najavljuju od ponedeljka, spremaće i služiti jedino obroke za bolesnu djecu i nepokretne pacijente.

Ugostitelji u Institutu Luka Vuković Gojko Radović pričaju za RTHN da su radnici u nezavidnom položaju, jer su bez novca, a krediti dolaze na naplatu.

– Ne znam ko je doveo do ovakve situacije, ali neko je kriv. Zaduženje od 30 miliona je nevjerovatno, kao što je nevjerovatno da ni ova Vlada ne obraća pažnju na nas. Ako je spalo da ugostitelji zatvore Banju, mi ćemo je zatvoriti ako do petka ne bude ta isplata. Dogorilo je do nokata, kao što se kaže, ističe Radović.

Vuković navodi da jedan dio radnika jedva prehranjuje porodice.

– Krediti zovu. Bila je plata, ali banka je uzela. Svakome ko je primio platu, uzela je banka. Kao da nam nisu platili ništa. Baš je teška situacija u Institutu, kazao je on.

Ukoliko do petka ne legne februarska plata, naredni koraci biće dogovoreni u subotu na sastanku.

– Kako ćemo dalje, za sada ne znam, ali imaćemo taj sastanak da odlučimo. I ako bude plata, tražimo da nam do 20. juna isplate dvije, pa još dvije do 20. jula, kako bi nam se ta primanja izjednačila i nakon toga da primamo platu za platom, najavio je Radović.

Radnici još uvijek nemaju informacije o kolektivnom ugovoru, koji je prije praznika predat Vladi Crne Gore na saglasnost.

Ugostiteljskim radnicima u protestu pridružile su se sobarice, a očekuju i kućne majstore, kao i zasposlene u drugim sektorima.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *