Bankar podcast: Gost Nemanja Nikolić, izvršni direktor hotela Hilton

Dodajte komentar

Crnu Goru očekuje dobra ljetnja turistička sezona, a rezultati će biti bolji nego rekordne 2019. godine, kazao je Nemanja Nikolić, izvršni direktor hotela “Hilton”. On je gostujući u Bankar podkastu kazao da dosadašnji podaci pokazuju da ćemo ove godine ostavriti rekordne rezultate.

“Ovo je definitivno godina oporavka i siguran sam da će broj turista ali i prihodi premašiti ono što smo imali 2019. godine. Sektor turizma čini 35 odsto BDP-a, a ako se tome doda siva ekonomija onda je ta brojka mnogo veća”, rekao je Nikolić.

I potred toga potencijala u crnogorskom turizma još ima, kaže Nikolić i poručuje da nam je neophodna bolja infrastruktura koja ne prati razvoj države.

“Crna Gora je tek na početku razvoja turizma. MI moramo da shvatimo šta zapravo hoćemo, da li želimo više hotela sa 5* pa da imamo ekskluzivnu destinaciju. Mi dok ne napravimo jedan dobar aerodrom ne možemo pričati o luksuznoj turističkoj destinaciji”, rekao je NIkolić.

Mišljenja je i da nam je nužna diversifikacija ekonomije o kojoj se godinama unazad govori ali se ništa ne radi.

“Potrrebna je strategija kako uvezati turizam sa poljoprivredom. Mi se trudimo da plasiramo što više domaćih proizvoda ali mi nemamo toliku proizvodnju da bismo mogli da obezbijedimo količine koje su nam potrebne”, zaključio je Nikolić.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *