Zaposleni Instituta ponovo apeluju na Vladu da im isplati zarade

Dodajte komentar

Kuvare i konobare Instituta “Igalo koji su juče po drugi put obustavili rad na sat vremena podržale su kolege iz medicinskog sektora. Oni traže da im se do petka uplate tri zaostale plate i da Vlada usvoji kolektivni ugovor.

Ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, kako su ponovili, u ponedjeljak će potpuno obustaviti rad, a zatražen je i odgovor na pitanje ko je odgovoran za nastali dug od 30 miliona eura. Šef restorana Veselin Vuković radi u Institutu 41 godinu i smatra da ova ustanova nikada nije bilau težoj situaciji.

-Građani Crne Gore, Institut je vaš, vi se liječite u Institutu i vaša djeca, nažalost. Nemojte dozvoliti ovo što političari rade. Političari su vladali i prije i opstali smo. Zahtijevamo da se ispita odakle 30 miliona eura duga niti smo mi zadužili Institut, niti dr Savo Marić. Neko jeste i to treba da se ispita. Nisam spremao govor, govorim iz duše istakao je Vuković.

Nermin Luković je u Institutu tek godinu. Naglašava d a su zapos leni na rubu egzistencije, da moraju vratiti kredite, platiti stanarine, prehraniti djecu…

-Žao mi je što to ne vide ljudi sa strane. Nema toga u Crnoj Gori ko nije ovdje liječen ili neko njegov. Želim da premijeru Dritanu Abazoviću, ministrimazdravlja i finansija Šćekiću i Damjanoviću, niti ikom njihovom, nikada ne bude potrebna rehabilitacija u Institutu. Molim vas, u ime svih zaposlenih, da stanemo na kraj ovoj priči i riješite problem Instituta, brenda Crne Gore i Evrope. Molim vas, da se udostojite, dosta je više! Nema ovdje mjesta politici. Pročitao sam u medijima da je u državnoj kasi ušteđeno skoro 250 miliona eura. Što je onda 30 miliona eura da se uloži u ovakav brend i da se vrate svi dugovi, da budemo svoji na svome, a da država preuzme brend upitao je Luković.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *