Počinje 2. CIM Forum: Pedeset govornika na 35 panela i četiri lokacije širom Kotora

Dodajte komentar

Više od 50 govornika u 35 panela i na četiri lokacije – to je siže drugog CIM (Creative Industries & Media) Foruma koji će od 25. do 28. maja biti održan u Kotoru.

Kristina Gačević, jedna od organizatora konferencije, podsjetila je na ključne događaje i one koji su, kako je istakla, prepoznali kvalitet da cijeli Kotor bude pretvoren u kongresni centar.

„Najveću zahvalnost dugujemo timu koji stoji iza projekta i koji je posvećeno radio da ovu našu skoro nemoguću ideju pretvorimo u nešto što je živo i što, na naše zadovoljstvo, raste“, dodala je ona.

CIM forum od prvog izdanja pomaže NLB banka, a Jovana Šćepanović iz te finansijske institucije je navela da interes vide u društveno-odgovornom poslovanju te podršci medijima i kreativnim industrijama.

„Posebno smo prepoznali vrijednost i kreativnost koji stoje iza dobrotske čipke. Zato u subotu od 17 sati organizujemo radioncu izrade dobrotske čipke, koja je namijenjena ne samo učesnicima CIM foruma, već svima koji se budu naši u Kotoru i htjeli da se upoznaju s ovim vrijednim nasljeđem“, najavila je ona.

Takođe je podsjetila da će svi klijenti banke sa Visa karticom biti u prilici da u pojedinim restoranima i prodavnicama trguju uz posebne povoljnosti.

Matija Otašević iz Crnogorskog Telekoma zahvalio je organizatorima što su postali dio CIM foruma.

„Želim da zahvalim što smo dio ove priče u koju su organizatori prošle godine, u teškim uslovima, ušli i odično iznijeli cijeli forum. Zato je prirodno da Crnogorski Telekom ovog puta bude zvanična mreža za najvećeg skupa za kreativce regiona pa i šire. Siguran sam da se gosti neće pokajati kao što nismo ni mi koji smo prošle godine ovo samo pratili“, dodao je on.

Kreativna direktorica CIM foruma Sandra Vujović smatra za čast što je „dio sjajnog tima koji stoji iza velike ideje“, posebno na ono što su uspjeli da urade za prva dva izdanja konferencije.

„Drugi forum biće i veći i sadržajniji. Paneli, razgovori, predavanja, bokeška kužina, kreativni bazar, ali i CIM Index Corner sa tri predavanja namijenjena studentima koji će postati tradicionalni sadržaj. Naravno, najznačajnija je dodjela CIM Awards za najbolje projekte iz prethodne godine. CIM Bazar je još jedan segment foruma na koji smo posebno ponosni. Okupiće crnogorske umjetnike koji su donirali svoje umjetnine i rukotvorine, a prikupljena sredstva biće donirana Resursnom centru za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“ u Kotoru koji u sklopu svojih radionica podstiče rad na dobrotskoj čipki“, rekla je ona i dodala da će bazar biti otvoren u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ od četvrtka u podne do kraja CIM foruma.

Kako je dodaa, jedan od programa zajednički je proizvod Filmskog centra Crne Gore i Britanskog savjeta a na panelu će govoriti Džon Njubigin, predsjednik Međunarodnog centra za kreativne industije i ambasador za kreativne ekonomije gradonačelnika Londona.

Podsjećamo, CIM Forum okuplja stručnjake iz oblasti marketinga, komunikacija, umjetnosti, medija i gejminga, a neke od tema ovogodišnjeg panela su „Mediji i društvena odgovornost, kako protiv štetnih narativa – dužnost novinara/ki i medija“, „Država kao brend“, „Skriveni svijet sportskog menadžmenta“, te „Lažne vijesti i teorija zavjere“.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *