Renomirani naučnici, privrednici i kreatori ekonomske politike na prvoj MICEB konferenciji o zelenoj ekonomiji

Dodajte komentar

Prva Montenegrin International Conference on Economics & Business – MICEB konferencija sa temom „Održivi razvoj – tranzicija ka zelenoj ekonomiji“, koju organizuje Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore biće održana od 25. do 27. maja u hotelu „Avala Resort & Villas“ u Budvi.

Na skupu, čiji je pokrovitelj Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, okupiće se renomirani naučnici i istraživači, predstavnici međunarodne poslovne zajednice i kreatore ekonomskih politika. Misija konferencije je da pokrene akademsku i stručnu debatu o najvažnijim temama iz oblasti održivog razvoja u cilju stvaranja optimalnog ambijenta za primjenu koncepta zelene ekonomije i okupiće više od 170 autora i koautora iz 15 zemalja koji su prijavili radove.

Konferenciju će 25. maja u 18 sati svečano otvoriti ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijat Jocović, a uslijediće uvodno izlaganje uspješnog slovenačkog privrednika Janeza Škrabeca.

Na plenarnoj sesiji o prednostima, izazovima i rizicima tranzicije ka zelenoj ekonomiji, koja je na programu iste večeri, govoriće: Roy Thurik, profesor emeritus sa Erasmus School of Economics u Roterdamu, Megan Bowman, profesorica na King’s College London, Dritan Abazović, premijer u Vladi Crne Gore, Nikola Rovčanin, izvršni direktor u Elektroprivredi Crne Gore, Jaromir Peklo, partner u kompaniji Chayton Capital i Remon Zakaria, izvršni direktor EBRD Montenegro. Moderator sesije biće prof. dr Maja Baćović sa Ekonomskog fakulteta.

Drugi dan MICEB konferencije otvoriće gostujuće predavanje „Performanse crnogorske ekonomije: izazovi i perspektive“ predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, a zatim će razgovor sa njim voditi prof. dr Gordana Đurović sa Ekonomskog fakulteta.

Biće prezentovane i makroekonomske prognoze za Crnu Goru, koje će u svom predavanju dati Velimir Bole sa Ekonomskog instituta Univerziteta u Ljubljani. Moderator ovog segmenta konferencije biće prof. dr Janez Prašnikar, profesor emeritus na Fakultetu za ekonomiju i biznis Univerziteta u Ljubljani.

Kompletnu agendu MICEB konferencije možete pogledati na OVOM LINKU.

Partneri u organizaciji konferencije su Elektroprivreda Crne Gore, Chayton Capital, Hipotekarna banka, dok su medijski partneri Bankar.me i Ninamedia.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *