Aerodrom Tivat opslužio 89.186 putnika

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Aerodrom Tivat je u aprilu zabilježio promet od ukupno 39.217 putnika. To je 30,6 odsto bolji rezultat od onoga koji je ostvaren u istom mjesecu prošle godine, ali je tek 70,6 odsto od obima prometa rekordne 2019. godine kada prošlo ukupno 55.542 putnika.

Tivatska vazdušna luka prošlog mjeseca je imala 546 operacija polijetanja i slijetanja aviona, što je četiri odsto više nego u aprilu 2022. godine.

Ukupno je u prva četiri mjeseca ove godine aerodrom Tivat je zabilježio promet od 89.186 putnika na ukupno 1.419 operacija vazduhoplova. Inače, od kraja prošlog mjeseca obim prometa konstantno raste jer saobraćaj sa Tivtom u susret špicu ljetnje sezone, uspostavlja sve veći broj kompanija.

Tako su pored ostalih, za Tivat minulih dana počeli da na redovnim sezonskim linijama lete turski Turkish Airlines, njemačka Lufthansa, francuska Transavia, austrijski Austrian Airlines, letonski Air Baltic, britanski loukoster Jet2.com, litvanski Avion Express, švajcarski Edelweiss Airlines, azerbejdžanska nacionalna kompanija Azerbaijan Airlines, izraelski nacionalni avioprevoznik El Al preko svog čarter brenda Sundor…

(Vijesti)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *