Osnovan Poslovni savjet Ekonomskog fakulteta

Dodajte komentar

Danas je održana prva konstituitivna sjednica Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta u Podgorici. Na sjednici su se članovi savjeta upoznali sa odlukom o formiranju Poslovnog savjeta, te je usvojen Poslovnik o radu Poslovnog savjeta.

Članovi savjeta su, između ostalog, ministar finansija mr Aleksandar Damjanović, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, gradonačelnica Glavnog grada, prof. dr Olivera Injac i guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić.

“Sa zadovovljstvom smo danas formirali Poslovni savjet Ekonomskog fakulteta. Od poslovnog savjeta sa njegovim respektabilnim sastavom očekujemo da će doprinijeti da dodatno unaprijedimo poziciju Ekonomskog fakulteta na međunarodnom tržištu visokog obrazovanja. Savjet je spoj kreatora politike i najrespektabilnijih crnogorskih kompanija. Očekujemo da ćemo sa Poslovnim savjetom dodatno unaprijediti vezu Ekonomskog fakulteta sa privatnim i javnim sektorom, ali da ćemo unaprijediti nastavni proces, vannastavne aktivnosti i da ćemo ispuniti misiju Ekonomskog fakulteta, a to je je pružanje najkvalitetnijeg obrazovanja ekonomistima svih profila,” objasnio je dekan Ekonomskog fakulteta, dr Mijat Jocović.

Osim navedenih ciljeva, Poslovni savjet je formiran sa težnom da se stvore bolji uslovi za razmjenu teorijskih i praktičnih znanja, da se unaprijedi model studentske prakse, te da se uspostavi održivi model stipendiranja studenata.

Svoja očekivanja od ovog tijela Ekonomskog fakulteta istakao je i jedan od članova Poslovnog savjeta, Vojin Žugić, izvršni direktor kompanije Stadion doo Podgorica.

“Očekujemo jednu sjajnu reakciju, sa sjajnim idejama, vizijima i sa sprovođenjem svega toga u praksi. Nadamo se da će donosioci odluka imati sluha za ideje koje će se predložiti na ovom savjetu i da će i oni korespondirati i učestvovati u ovom savjetu. Dva ministarstva su uključena u Poslovnom savjetu, Ministarstvo finansija i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, te očekujemo da će njihova saradnja biti na visokom nivou,” kazao je Žugić.

Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *