Pad prosječne cijene kvadrata novogradnje na 1.341 euro

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu iznosila je 1.341 euro, novi su podaci Uprave za statistiku – Monstata.

Istovremeno, u Podgorici je ta cijena dostigla 1.407 eura, u primorskom regionu 1.392 eura, u središnjem regionu 611 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji bila 1.201 eura.

Prosječne cijene pale su nakon nakon maksimuma od 1.399 eura za kvardat koji je dostignut u prošlom kvartalu, odnosno posljednja tri mjeseca 2022. godine.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva iznosila je 1.389 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 589 eura”, stoji u saopštenju.

Iz Monstata podsjećaju da se za ovaj obračun u obzir uzimaju samo stanovi za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor, te da prosječna cijena značajno zavisi od učešća solidarne stambene izgradnje.

Bankar.me

Check Also

Generacija Z na luksuz gleda potpuno drugačije i brendovi moraju da se prilagode

Prošlo je nekoliko godina otkako su se trgovci dijamantima, dragim kamenjem i uopšte nakitom najviše …

One comment

  1. Za nase uslove i primanja bezobrazno mnogo.Zali mi se kum isao u Solis agenciju za nekretnine i tamo cena kvadrata raste.Na Balkanu su svi slozni kad treba od naroda uzeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.