Coca-Cola HBC Crna Gora uvela neodvojive čepove na proizvodima

Dodajte komentar

Nakon uvođenja čepova inovativnog dizajna na Next sokovima krajem prošle godine, kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora primijenila je neodvojive ili pričvršćene čepove i na ostatak svog portfolija – gazirana pića, vodu i ledeni čaj.

Neodvojivi čepovi osmišljeni su sa ciljem da se omogući efikasnije prikupljanje i reciklaža plastike od pića, a shodno zakonskoj obavezi koju je Evropska unija propisala Direktivom o jednokratnoj plastici. Ovom Direktivom proizvođači su obavezani da od 2024. na tržište plasiraju isključivo ambalažu sa neodvojivim čepovima, kako bi se obezbijedilo da se čepovi i boce zajedno skupljaju i efikasnije recikliraju.

Po otvaranju, čep ostaje pričvršćen za flašu. Čepove ne treba pokušavati odvojiti od flaše, što je istaknuto i na samoj ambalaži. Novo rješenje čepova je u potpunosti higijensko, praktično i funkcionalno, a ispoštovani su i bezbjednosni standardi očuvanja kvaliteta i ukusa napitaka.

Uvođenje ovog praktičnog i funkcionalnog rješenja predstavlja još jedan korak u okviru globalne strategije održivog razvoja kompanije, pod nazivom „Svijet bez otpada”, čiji je cilj da Coca-Cola do 2030. godine dostigne prikupljanje 100 odsto PET i aluminijumske ambalaže koja se proda na tržištu, kao i da 50 odsto ambalaže bude napravljeno od recikliranih materijala.

Pričvršćeni čepovi pomoći će u rješavanju problema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada, jer smo i sami svjedoci da se u prirodi često mogu naći neadekvatno odloženi čepovi flaša od pića. Na ovaj način, potrošačima se daje prilika da dodatno doprinesu efikasnijem sakupljanju i reciklaži plastike.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *