Renomirani naučnici, privrednici i kreatori ekonomske politike na prvoj MICEB konferenciji o zelenoj ekonomiji

Dodajte komentar

Prva MICEB konferencija (Montenegrin International Conference on Economics & Business) na temu Održivi razvoj – tranzicija ka zelenoj ekonomiji, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, biće održana u hotelu Avala u Budvi od 25 – 27. maja 2023. godine. Misija konferencije je da pokrene akademsku i stručnu debatu o najvažnijim temama iz oblasti održivog razvoja u cilju stvaranja optimalnog ambijenta za primjenu koncepta zelene ekonomije.

Konferencija, čiji je pokrovitelj Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, okupiće renomirane naučnike i istraživače, predstavnike međunarodne poslovne zajednice kao i kreatore ekonomskih politika. Više od 170 (ko)autora iz 15 zemalja prijavilo je radove za učešće. Partneri u organizaciji konferencije su Elektroprivreda Crne Gore, Chayton Capital, Hipotekarna banka, dok su medijski partneri Bankar.me i Ninamedia.

Svečano otvaranje Konferencije biće upriličeno 25. maja u 18.00h kada će se prisutnima obratiti Nj. E. ambasadorka EU u Crnoj Gori, gospođa Oana Kristina POPA i dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijat JOCOVIĆ. Nakon toga, uslijediće uvodno izlaganje uspješnog slovenačkog privrednika Janeza Škrabeca. Na plenarnoj sesiji o prednostima, izazovima i rizicima tranzicije ka zelenoj ekonomiji, koja je na programu iste večeri, govoriće:

  • Roy THURIK, profesor emeritus sa Erasmus School of Economics u Roterdamu,
  • Megan BOWMAN, profesorica sa King’s College London,
  • Dritan ABAZOVIĆ, premijer u Vladi Crne Gore,
  • Nikola ROVČANIN, izvršni direktor u Elektroprivredi Crne Gore
  • Jaromir PEKLO, partner u kompaniji Chayton Capital,
  • Mr Remon ZAKARIA, izvršni direktor EBRD Montenegro.

Moderator plenarne sesije biće prof. dr Maja BAĆOVIĆ, redovni profesor Ekonomskog fakulteta.

Drugog dana MICEB konferencije, 26. maja u 10:00h biće održano gostujuće predavanje na temu Performanse crnogorske ekonomije: izazovi i perspektivepredsjednika Crne Gore gospodina Jakova MILATOVIĆA. Razgovor sa njim vodiće prof. dr Gordana ĐUROVIĆ, redovni profesor Ekonomskog fakulteta.

Nakon toga, biće prezentovane makroekonomske prognoze za Crnu Goru koje će u svom predavanju saopštiti Mr Velimir BOLE sa Ekonomskog instituta, Pravnog fakulteta Univerziteta u Ljubljani. Moderator ovog segmenta konferencije biće prof. dr Janez PRAŠNIKAR, profesor emeritus na Fakultetu za ekonomiju i biznis Univerziteta u Ljubljani.

Kompletnu agendu MICEB konferencije možete pronaći OVDJE.

Kotizacija za učešće na konferenciji MICEB 2023 iznosi 130,00+PDV (ukupno 157,30 €), a istu je potrebno uplatiti na žiro račun Ekonomskog fakulteta UCG br: 510-131-35, sa naznakom – kotizacija za konferenciju. Kotizacija uključuje:

  • Materijale konferencije;
  • Prisustvo Svečanom otvaranju konferencije, plenarnoj sesiji i svečanom koktelu koji će uslijediti – četvrtak, 25. maj;
  • Prisustvo gostujućim predavanjima Performanse crnogorske ekonomije: izazovi i perspektive Makroekonomske prognoze za Crnu Goru, kao i radnim sesijama za koje je prijavljeno 79 radova – petak, 26. maj;
  • Krstarenje Bokokotorskim zalivom u večernjim satima i gala večera na brodu – petak, 26. maj;
  • Obilazak Starog grada Budve sa vodičem – subota, 27. maj.

Prijava za učešće na konferenciji MICEB je otvorena do petka, 19. maja 2023. godine u 12:00h slanjem e-maila na [email protected] .

Za učesnike konferencije obezbijeđene su promotivne cijene boravka u hotelu „Avala Resort & Villas“ po cijeni od 98,00 (jednokrevetna soba BB), odnosno 136,00 (dvokrevetna soba BB). Boravak možete rezervisati na linku https://www.miceb.me/accommodation do 19. maja do 12:00h.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *