Plantaže: Zaposleno je 636 radnika, svi drugi su sezonski angažovani

Dodajte komentar

Kompanija “13. jul Plantaže” ragovala je danas na saopštenje Akcije za socijalnu pravdu (ASP) u kojem im se “tendenciozno spočitava političko zapošljavanje”, a sve je posljedica pogrešno interpretiranih podataka koji je odražavaju stvarno stanje.

“Jedan od prioriteta nove uprave kompanije ‘13. jul Plantaže’ od momenta stupanja na dužnost, odnosi se ne sveobuhvatnu racionalizaciju troškova poslovanja i svođenje na održivu mjeru. Tome u prilog govori i činjenica da su troškovi zarada u kompaniji u 2022. godini u odnosu na 2019. godinu niži za više od četiri miliona eura”, naveli su iz državne kompanije.

Oni ističu da trenutno imaju 636 stalnih i zaposlenih na određeno vrijeme, te da ih je isto toliko bilo posljednjeg dana prošle godine.

“Podaci Akcije za socijalnu pravdu da su početkom ove godine Plantaže imale 1.112 zaposlenih odnosi se i na sezonsku radnu snagu, koju Plantaže, zbog prirode djelatnosti, svake godine dodatno angažuju, a taj broj varira od 100 do 500 godišnje u zavisnosti od potreba procesa rada”, preciziraju iz Plantaža.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *