Kasalica: Nismo na ivici bankrota, ali se rebalans ne priprema ako je Skupština raspuštena

Dodajte komentar

Imamo priču o tome da se rebalans radi zbog prihoda, ali znajte da se rebalans ne radi nikada zbog prihoda nego zbog rashoda, kazala je ekonomska analitičarka Mila Kasalica za TV 7 i dodala da “nema viška novca u budžetskoj kasi”.

Ona smatra da su takva saopštenja Vlade politički marketing, a da će konkretni podaci stići kada budemo imali predlog rebalansa na uvid.

Kako ističe, spektakularnost u ekonomiji ne postoji.

“Vlada u tehničkom mandatu prikazivala spektakularnost na obilježavanju 365 dana rada Vlade iako nisu imali puno razloga za iznošenje spektakularnih podataka. I kao ekonomistkinja i kao građanka imam razloga da kažem da ova politička garnitura treba da ode jer nakon dvije i po godine naš finansijski sistem nije stabilniji. A na prezentovanju 365 dana rada Vlade nije prezentovano to što će građani platiti to vraćanje preduzeća u državno vlasništvo. Vidjećemo za četiri do pet godina kako će sve doći na naplatu”, kaže Kasalica.

Takođe navodi da “nismo na ivici bankrota, ali se i rebalans budžeta ne priprema ako nam je Skupština raspuštena”.

“Ako treba da dočekamo novog predsjednika, nemoj odmah da mu ‘vežemo i ruke i noge i gađamo ga u glavu’ da potpisuje nešto što nije utemeljeno ni u zakonima ni u Ustavu. Spektakularni rezultati se ne postižu ako pregazite zakone, nego povećavate neizvjesnost i destabilizujete sistem, smatra Kasalica i dodaje da je sreća što je naša privreda žilava. Novi izdaci koje su zakonskim rješenjima donijeli poslanici nisu izmjereni i zato moramo svaki dan da pratimo situaciju”, zaključila je Kasalica.

TV 7

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *