Konferencija o zelenoj ekonomiji sjutra u Podgorici

Dodajte komentar

Konferencije o zelenoj ekonomiji, koju zajednički organizuju Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja i Privredna komora Crne Gore (PKCG) biće naredna dva dana održano u hotelu Hilton u Podgorici.

Događaj će zvanično početi obraćanjima ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića, ministarke nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Biljane Šćepanović, predjednice Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, te generalnog direktora direktorata za proširenje i susjedsku politiku Evropske unije Gerta Jana Koopmana.

Konferencija je dio crnogorskog predsjedavanja Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), a njen cilj pokretanje diskusije o zelenoj ekonomiji iz više uglova, koji će dati zaključke potrebne za definisanje smjernica ka održivom rastu i razvoju.

“Učesnici skupa biće donosioci odluka najvišeg nivoa iz zemalja SEECP, predstavnici EU i međunarodnih organizacija koji stručno i finansijski podržavaju zelenu transformaciju, predstavnici privrednog sektora, te akademske zajednice i institucija koje su nosioci razvoja inovacija bez kojih zelena tranzicija nije moguća. Uvjereni smo da će ovaj događaj opravdati postavljene zadatke i kroz razmjenu ideja i najboljih praksi o održivom razvoju i zelenoj ekonomiji, te doprinijeti ubrzanju zelene tranzicije u regionu JIE”, istakli su organizatori.

Detalje konferencije i njenu agendu možete pogledati na OVOM LINKU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *