Na 4. Kongresu farmaceuta Crne Gore “Moć farmacije” više od 900 učesnika

Dodajte komentar

Ovogodišnji 4. Kongres farmaceuta Crne Gore, jedan od najvećih skupova u regionu, održava se u Bečićima, a trodnevnom skupu prisustvuju eminetni predavači i najveće kompanije iz te oblasti.

Kongres se održava svake četvrte godine u organizaciji Farmacaeutske komore Crne Gore i Univerziteta Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, Instituta za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore – CINMED i Međunarodne farmaceutske Federacije – FIP, koja predstvalja četiri miliona farmaceuta u svijetu.

Kongres je otvorila u ime Ministarstva zdravalja državna sekretarka Sladjana Ćorić uz konstataciju  da je ovogodišnji skup prilika za promociju najnovijih dostignuća u farmaceuskoj djelatnosti i ljekarskoj praksi i afirmaciju farmaceutske djelatnosti, kao i za podsticanje stručne i naučne saradnje u regionu i šire.

U ime Organizacionog i Naučnog odbora obratile se predsjednice Jovana Popović, odnosno Tanja Vojinović.

Predsjednica Milanka Žugić izrazila je zahvalnost i empatiju u ime Farmaceutske komore svim zdravstvenim radnicima a posebno farmaceutima i farmaceutskim tehničarima, koji su, kako je rekla, uvijek radili u korist zdravlja pacijenata a u posebno teškim uslovima, tokom protekle pandemije, kad je farmaceut, tamo negdje kod svoje recepture, svakom pacijentu, zaraženom i nezaraženom, sa simptomima ili bez njih,bio dostupan svo vrijeme u svako doba dana ili noći.

Brojnim zvanicama iz državnih i farmaceutskih institucija obratili su se i Dekan medicinskog fakulteta Miodrag Bobo Radunović, direktorica CINMED-a Snežana Mugoša i  pomoćnica direktora i rukovodilac Sektora farmaceutske zdravstvene zaštite Montefarma,Rosa Čukić Ćorović.

Kao poseban raritet svečanog otvaranja je plenarno predavanje i eminetni i poznati naučnik iz Velike Britanije, Entoni Koks.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *