Zvanični pokazatelji: Protekle tri godine nije porušen ni jedan stambeni objekat

U Crnoj Gori od 2020. godine nije bilo porušenih objekata koji su prvenstveno imali stambenu namjenu, pokazuju preliminarni podacu Uprave za statistiku – Monstat.

Kako su istakli u saopštenju, njihovim godišnjim Istraživanjem o porušenim zgradama sa stanovima obuhvataju svaku srušenu zgradu u kojoj se nalazilo jedan ili više stanova, zatim zgrade u kojima je došlo do promjene namjene stambenog prostora u nestambeni, te spajanja dva ili više stanova u jednu stambenu jedinicu.

“Prema informacijama dobijenih od nadležnog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, u 2022. godini nije bilo porušenih stanova”, kratko su naveli iz Monstata.

U rezultatima istraživanja se još navodi da je 2019. godine – posljednje u kojoj su registrovane intervencije države na terenu – srušeno 39 objekata ukupne korisne površine 3.073 kvadratnih metara. Najveći dio – 27 objekata sa 1.650 kvadrata odnosio se na dotrajale objekte. Takođe je porušeno devet objekata od 621 kvadrata novih građevina, te tri objekta bespravne gradnje čija je ukupna korisna površina bila 800 kvadratnih metara.

Bankar.me

Check Also

Generacija Z na luksuz gleda potpuno drugačije i brendovi moraju da se prilagode

Prošlo je nekoliko godina otkako su se trgovci dijamantima, dragim kamenjem i uopšte nakitom najviše …

Leave a Reply

Your email address will not be published.